Merhamet i IHH potpisali protokol: U Gazu će uskoro biti isporučena pomoć prikupljena u BiH

U okviru posjete potpisan je protokol o saradnji Merhameta i IHH-a u okviru kojega će biti realizovan projekt isporuke pomoći za Gazu koja je prikupljena u BiH...

Svijet 10.06.2021, 09:42 10.06.2021, 13:22
Merhamet i IHH potpisali protokol: U Gazu će uskoro biti isporučena pomoć prikupljena u BiH
© AA

Predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac potpisao je danas u Istanbulu protokol o saradnji s turskom humanitarnom organizacijom IHH, u okviru kojeg će u Gazu biti dopremljena humanitarna pomoć prikupljena u Bosni i Hercegovini. 

Vrbanjac i generalni sekretar HO Merhamet MDD Sidik Aždahić posjetili su danas centralu IHH-a u Istanbulu, a tamo su ih dočekali član Upravnog odbora IHH-a Osman Atalay i pomoćnik predsjednika zadužen za vanjsku saradnju Hasan Aynaci.

U okviru posjete potpisan je protokol o saradnji Merhameta i IHH-a u okviru kojega će biti realizovan projekt isporuke pomoći za Gazu koja je prikupljena u BiH, javlja AA. 

Merhamet, koji je osnovan 1913. godine, ima dugogodišnju saradnju s humanitarnom organizacijom IHH, a ona je počela još u periodu agresije na BiH.

Vrbanjac je danas također uručio i novčanu pomoć stanovništvu Izmira čiji su domovi stradali u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio taj grad u Turskoj.

komentari (0)