Objavljen dnevnik ubijene 11-godišnje palestinske djevojčice: "Ni danas nismo doručkovali"

Korisnici društvenih mreža uporedili su dnevnik palestinske djevojčice Selle sa "Dnevnikom Ane Frank", Njemice židovskog porijekla, žrtve nacističkog režima

Svijet 26.12.2023, 15:36 28.12.2023, 13:29
Objavljen dnevnik ubijene 11-godišnje palestinske djevojčice: "Ni danas nismo doručkovali"
© AA

Objavljen je dnevnik 11-godišnje palestinske djevojčice koja je ubijena u napadu izraelskih snaga u Pojasu Gaze.

Dnevnik koji je napisala Sella al-Yazji, koja je ubijena u izraelskom napadu na izbjeglički kamp Al-Meghazi u Gazi, dan prije bombardovanja, objavio je palestinski novinar Nur al-Harezin.

Sella je u svom dnevniku napisala: "Danas je subota, 23. decembar. Probudila sam se jutros u 7.30 sati. Pospremila sam krevet. Ni danas nismo doručkovali. Igrala sam se sa Halom (8), Linom (6) i Husamom (5)".

Napisala je da su bili sretni i zajedno jeli.

"Za ručak smo pojeli malo peciva i pizzu", napisala je palestinska djevojčica.

Korisnici društvenih mreža izjavili su da je dnevnik Palestinke Selle "srceparajući" i uporedili su ga s dnevnikom Ane Frank, Jevrejke koja je odvedena u nacistički koncentracioni logor i tamo umrla.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 20.915 Palestinaca, saopćilo je u utorak Ministarstvo zdravstva u Gazi.

Izraelski zračni i kopneni napadi na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra ostavili su enklavu u ruševinama, s polovinom stambenih jedinica oštećenim ili uništenim, a oko dva miliona stanovnika raseljeno je unutar gusto naseljene teritorije uz nestašicu hrane i čiste vode, piše AA. 

komentari (0)