Palestinske vlasti upozoravaju na ekološku katastrofu zbog velikog broja mrtvih pod ruševinama u Gazi

Desetog dana trajnih barbarskih napada Izraela na naš narod u Pojasu Gaze, upozoravamo na humanitarnu i ekološku katastrofu zbog više od 1.000 šehida zatrpanih ispod ruševina uništenih kuća, navedeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova u Gazi

Svijet 16.10.2023, 12:25 17.10.2023, 14:07
Palestinske vlasti upozoravaju na ekološku katastrofu zbog velikog broja mrtvih pod ruševinama u Gazi

 Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi upozorilo je na ekološku katastrofu, jer je više od 1.000 tijela pronađeno pod ruševinama u Pojasu Gaze koji je žestoko bombardirao Izrael.

"Desetog dana trajnih barbarskih napada Izraela na naš narod u Pojasu Gaze, upozoravamo na humanitarnu i ekološku katastrofu zbog više od 1.000 šehida zatrpanih ispod ruševina uništenih kuća", navedeno je u saopćenju Ministarstva.

Ističu kako će se ovaj broj povećati, te upozoravaju na opasnost od ekološke katastrofe i širenja epidemijskih bolesti, piše AA. 

Palestinska uprava za civilnu odbranu objavila je kako procjenjuje da je više od 1.000 ljudi zarobljeno pod ruševinama u Pojasu Gaze, koji je žestoko bombardirao Izrael.

U izraelskim vazdušnim napadima u Gazi ubijeno je 2.750 Palestinaca, saopštilo je u ponedjeljak palestinsko Ministarstvo zdravstva, dok je broj ranjenih povećan je na 9.700.

Ranije je saopćeno da je među ubijenim u izraelskim napadima više od 750 djece.

Zdravstvene vlasti su objavile i da je na Zapadnoj obali zabilježeno 58 smrtnih slučajeva, uz najmanje 1.250 povrijeđenih.

komentari (0)