Skandalozne izjave ministra odbrane Rusije: "Sretan sam što sam radio sa Miloševićem, Mladićem i Karadžićem

Na političkom forumu u Rusiji, Šojgu je kazao kako je imao priliku raditi sa mnogim čelnicima kojima je suđeno u Haagu...

Svijet 13.08.2021, 11:40 13.08.2021, 14:55
Skandalozne izjave ministra odbrane Rusije: "Sretan sam što sam radio sa Miloševićem, Mladićem i Karadžićem
© AA

Ruski ministar obrane Sergey Shoygu ( op.a Šojgu) rekao je da je sretan što radi s ratnim zločincima Slobodanom Miloševićem, Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem.

Na političkom forumu u Rusiji, Šojgu je kazao kako je imao priliku raditi sa mnogim čelnicima kojima je suđeno u Haagu. Pokazujući primjere, Šojgu je dodao i da je imao priliku raditi sa Slobodanom Miloševićem, bivšim generalom bosanskih Srba Ratkom Mladićem te  Radovanom Karadžićem.

Šojguove izjave vrlo brzo su postale meta komentara na Twitteru pa je i Daniel Markelov, pomoćnik zamjenika gradskog vijeća Novosibirska i saveznik zatvorenog ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog, na svom Twitter profilu podijelio govor ministra.

- Imao sam sreću raditi s mnogim čelnicima koji su završili na Haškom tribunalu,  napisao je Markelov u svojoj objavi riječi ministra odbrane Sergeja Šojgua te dodao: „ Da, dobro ste čuli. Ministar obrane ponosan je što je radio s ljudima osuđenima za genocid i zločine protiv čovječnosti“.

komentari (0)