Kapadokija prekrivena snježnim prekrivačem

Upoznajmo Turkiye 19.01.2022, 13:32 19.01.2022, 15:22
Kapadokija prekrivena snježnim prekrivačem
© AA

Jedna od najljepših turističkih destinacija u Turskoj je i Kapadokija. U Kapadokiji se spajaju ljepote prirode i historije, a ovih dana prekrivena je snježnim prekrivačem što joj daje posebnu čar i ljepotu. Kapadokja na perzijskom jeziku ima značenje "zemlja prekrasnih konja".

Ova destinacija koju turisti vrlo rado i često biraju za svoje odredište, nalazi se na listi svjetske baštine UNESCO-a. Ono što je specifično za Kapadokiju jeste to da se oko 300 dana godišnje može voziti balonom, a to je ono, po čemu je, zapravo i poznata Kapadokja -  po vožnji balonom.

Mnogi posjetioci su i u ovim zimskim, snježnim danima odlučili da se vinu u visine i voze balonima iz kojih se vidi prelijepa Kapadokija. Svaki balon može voziti do 20 osoba, a godišnje, ovaj prelijepi turski grad posjeti oko 2,5 miliona turista iz raznih zemalja svijeta.

Jedna od destinacija koju zasigurno trebate posjetiti ukoliko vam se ukaže prilika je Kapadokija, a u njoj osim turske možete upoznati i razne druge civilizacije, koje su ljudi iz ranijih vremena ostavili iza sebe.

Balkan News

komentari (0)