BiH: Dokumenti s memorandumom Parlamenta Federacije BiH kojima se poziva na rat su falsifikat

Pozivamo također i policijske organe da što prije istraže ko je tvorac falsifikata i ko sebi daje za pravo da pokušava kompromitovati najviši zakonodavni organ u Federaciji BiH, saopćeno je iz kabineta predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

BiH 25.04.2024, 13:56
BiH: Dokumenti s memorandumom Parlamenta Federacije BiH kojima se poziva na rat su falsifikat
© AA/Arhiva

 Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine saopćilo je kako su dokumenti s memorandumima Parlamenta FBiH i radnih tijela kojima se poziva na rat falsifikat i da predstavljaju lažne informacije. Pozvali su policijske organe da što prije istraže ko su autori pomenutih falsifikata, prenosi AA. 

"Građanima poručujemo da ne vjeruju tim informacijama. Iz Parlamenta FBiH nije otišao niti jedan službeni dopis s informacijama koje bi se odnosile na bilo kakvo predviđanje sukoba, a pogotovo ne poziv na oružje. Radi se o falsifikatima kojima je cilj da podignu paniku među stanovništvom. Pozivamo građane na oprez prilikom informisanja te da sve vijesti do kojih dođu, a tiču se Parlamenta FBiH, provjeravaju na našoj službenoj stranici. Pozivamo također i policijske organe da što prije istraže ko je tvorac falsifikata i ko sebi daje za pravo da pokušava kompromitovati najviši zakonodavni organ u Federaciji BiH“, saopćeno je iz kabineta predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

komentari (0)