Brojni građani na humanitarnom koncertu "Večer duhovne muzike i sevdaha" u Hadžićima

Udruženje aktivno posreduje u zapošljavanju svih radno-sposobnih članova, te organizuje redovna druženja i radionice za članove s ciljem socijalizacije i inkluzije u svakodnevni život

BiH 22.12.2022, 12:08 22.12.2022, 13:39
Brojni građani na humanitarnom koncertu "Večer duhovne muzike i sevdaha" u Hadžićima
© Balkan News/Yunus Demirbaş

Tradicionalnom igrom i pjesmom, sevdalinkama ilahijama i recitalima obilježen je sinoć humanitarni koncert "Večer duhovne muzike i sevdaha", u KSC Hadžići. Na koncertu su nastupila poznata imena izvođača duhovne muzike i sevdalinki poput Zejda Šote, Mustafe Isakovića, Latifa Moćevića, Armina Muzaferije, Enesa Ukića ali i horovi "Sejfullah" i "Ruka podrške". Osim njih na koncertu su učestvovali i Vermina Kazaferović, KUD Ivan Planina iz Tarčina i KUD Ilidža. 

Narator je bio Damir Kusutra a autor recitala Hasan Hasić. 

Organizator koncerta  je Udruženje invalida i bolesnih osoba "Ruka podrške".

Udruženje "Ruka podrške", osnovano je prije šest godina i broji preko 200 članova: osobe sa invaliditetom, djeca sa poteškoćama u razvoju, teže oboljele osobe, te starije i nemoćne osobe.

Udruženje aktivno posreduje u zapošljavanju svih radno-sposobnih članova, te organizuje redovna druženja i radionice za članove s ciljem socijalizacije i inkluzije u svakodnevni život.

Rehabilitacijska kuća podrazumijeva izgradnju objekta sa sljedećim sadržajima: bazen, fizikalne terapije, Hubbardova kada, hiperbarična komora, slana soba, park prilagođen osobama sa invaliditetom, smještaj za članove koji dolaze iz daleka (dva apartmana), lift, sala za edukacije, radno osposobljavanje i sastanke, te mjesto za redovna druženja.

U akciji prikupljanja sredstava za izgradnju može se učestvovati na nekoliko načina:

- Pozivom na broj 090 292 003 (3 KM, samo BH Telecom korisnici)

Uplatom iz BiH

Na žiro račun 1994990034902750 (Sparkasse Bank) sa naznakom "Za Rehabilitacijsku kuću"

 Uplatom iz inostranstva

IBAN:BA391994990034902750, SWIFTCODE:ABSBBA22

Uplatom na PayPal račun Udruženja

@rukapodrskebih (https://paypal.me/rukapodrskebih), sa naznakom "Za Rehabilitacijsku kuću".

komentari (0)