Cavusoglu u posjeti Sarajevu: Sastao se sa Kavazovićem i Schmidtom

Cavusoglu će prisustvovati 14. svečanoj promociji i dodjeli diploma diplomantima, magistrantima i doktorantima na IUS-u

BiH 17.06.2022, 17:04
Cavusoglu u posjeti Sarajevu: Sastao se sa Kavazovićem i Schmidtom
© AA

Ministar vanjskih poslova Republike Turkiye Mevlut Cavusoglu, sastao se danas u Sarajevu sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Cavusoglu se ranije danas, na početku dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, sastao sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinom ef. Kavazovićem te obišao Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu gdje je položio cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Turski šef diplomatije je potom prošetao sarajevskom Baščaršijom gdje je razgovarao sa građanima i turistima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Turski ministar vanjskih poslova Cavusoglu će kasnije danas prisustvovati 14. svečanoj promociji i dodjeli diploma diplomantima, magistrantima i doktorantima na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Cavusoglu će se sutra sastati sa ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković, te predsjedavajućim i članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

U okviru regionalne turneje Cavusoglu je jučer i danas posjetio Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Hrvatsku, a nakon posjete Bosni i Hercegovini otputovat će na Kosovo.

Izvor: AA

komentari (0)