Delegacija njemačkog Bundeswhera posjetila Zajednički štab OS BiH

BiH 09.09.2022, 16:30
Delegacija njemačkog Bundeswhera posjetila Zajednički štab OS BiH
© Ministarstvo odbrane BiH

Delegacija Oružanih snaga Njemačke (Bundeswher) boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini i danas su imali sastanak sa delegacijom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopćeno je da je zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general-bojnik Ivica Jerkić sa saradnicima primio u posjet načelnika Zapovjedništva za potporu njemačkih oružanih snaga general-pukovnika Martina Schelleisa.

“Tokom sastanka je general Jerkić upoznao generala Schelleisa o stanju, aktivnostima i budućim zadaćama OS BiH. Također, razmijenjena su mišljenja o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji na području obrane između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke, kao i o pravcima daljeg razvoja i unapređenja suradnje dvije prijateljske zemlje“, navodi se u saopćenju, prenosi AA.

General Martin Schelleis se zahvalio na prijemu te je naglasio čvrstu opredijeljenost SR Njemačke u nastavku pružanja potpore Oružanim snagama BiH u dostizanju većeg stupnja operativnih sposobnosti i realizaciji budućih projekata koji bi Oružanim snagama BiH pomogli u daljim aktivnostima i dostizanju potrebnih sposobnosti.

komentari (0)