Dodik: Podržat ćemo HDZ i bojkotovati izbore

Dodik je, također, kazao kako će možda opozicija iz RS-a pristati da učestvuje na izborima, ali da njegova stranka ne bi učestvovala

BiH 06.12.2021, 11:30
Dodik: Podržat ćemo HDZ i bojkotovati izbore
© AA

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a  kazao je kako postoji mogućnost da SNSD podrži HDZ BiH te bojkotuje opšte izbore koji će se u BiH održati naredne godine.

Do bojkota će, kako je najavio Dodik, doći ukoliko se ne postigne dogovor o izbornim reformama u BiH, o kojima se uz posredstvo SAD-a i EU u BiH već neko vrijeme pregovara. 

- Moguće je da će ostati neriješena situacija. Ulazimo tada u mogućnost da Hrvati ne izađu na izbore. Ako bude upliva stranaca u rad Centralne izborne komisije, ni Republika Srpska neće izaći na izbore, kazao je Dodik za RTRS.

Dodik je, također, kazao kako će možda opozicija iz RS-a pristati da učestvuje na izborima, ali da njegova stranka ne bi učestvovala.

- Mi možemo ovdje (op.a. u RS-u) da onemogućimo da se izbori provedu, bez obzira šta bi CIK raspisao,  reako je Dodik te dodao kako je dovoljno da javne ustanove, poput škola i domova kulture ne ustupe prostorije za glasačka mjesta ili da opštine ne formiraju mjesne izborne komisije.

komentari (0)