Dodik: "Rata u BiH neće biti, bez obzira što SDA mobilizira veterane"

Time bi, kaže Dodik, Srbi postali manjina u BiH i da iz tog razloga žele da očuvaju svoj status i političke instrumente te da žele da se bore za očuvanje i razvoj Republike Srpske.

BiH 14.02.2022, 10:34
Dodik: "Rata u BiH neće biti, bez obzira što SDA mobilizira veterane"
© AA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da u Bosni i Hercegovini neće biti rata, bez obzira na to što je Stranka demokratske akcije mobilizira i oraganizira veterane.

- Stranka demokratske akcije (SDA) okuplja svoje ratne veterane, pokušava ih mobilizovati i organizovati u nekoj zabludnoj priči o tome da će eventualno nešto trebati, kazao je Dodik.

Dodik je istakao da se radi o političkom nastojanju „muslimanskog nacionalizma, oličenog u SDA, da okuplja sve njihove političke partije, bez obzira da li je to desnica, centar ili ljevica, koji nastaoje da promovišu da ključnu ideju o jednoj državi za jedan narod – BiH samo za muslimane“.

Time bi, kaže Dodik, Srbi postali manjina u BiH i da iz tog razloga žele da očuvaju svoj status i političke instrumente te da žele da se bore za očuvanje i razvoj Republike Srpske, piše N1. 

- Republika Srpska je suverena, vlasništvo Srba ovde i drugih ljudi koji tu žive. Većinom su tu Srbi i mi ne želimo da izgubimo naš status, ne želimo da izgubimo naše političke instrumente da se borimo za očuvanje i razvoj Republike Srpske, kazao je on.

komentari (0)