Dodik se sastao sa Vučićem: „Veze Srbije i RS nikad snažnije"

BiH 15.04.2022, 15:11 15.04.2022, 15:25
Dodik se sastao sa Vučićem: „Veze Srbije i RS nikad snažnije"
© Instagram

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Vučić je nakon sastanka sa Dodikom na svom Instagram profilu napisao kako veze između Republike Srbije i RS-a, nikada nisu bile snažnije te da to niko neće moći da poremeti.

- Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, razumjeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku Srbije Republici Srpskoj, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima. Mir i stabilnost regiona su suštinski interes Srbije i Srpske, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Evropu, napisao je Vučić.

 

 

Također, lider SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik žalio se srbijanskom predsjedniku Vučiću, navodi on na Instagramu, kako se na njega i RS vrše veliki pritisci po pitanju unutrašnje političke situacije u BiH.

Srbijanski predsjednik je kazao da „Srbija neće i ne može da prihvati primjenu bonskih ovlasti, niti uvođenje sankcija rukovodstvu RS-a, te da će raditi na daljnjoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta Srpske u okviru BiH.

Dogovoreno je, piše u saopštenju, da će prva zajednička sjednica, nakon formiranja Vlade Srbije, bude održana u Banjoj Luci. 


 

komentari (0)