Dodik: "Srbi moraju biti jedinstveni oko pregovaranja"

Komentarišući francusko-njemački prijedlog Dodik je na svom Instagram profilu naglasio da moraju sagledati posljedice koje bi mogle promijeniti sveukupni položaj za Srbe

BiH 30.01.2023, 10:48 30.01.2023, 10:59
Dodik: "Srbi moraju biti jedinstveni oko pregovaranja"
© AA

Milorad Dodik, predsjednik RS-a, kazao je da Srbi gdje god živjeli, moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja“.

- Srbi, gdje god živjeli moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja. Moraju da se sagledaju posljedice koje smo mogli da čujemo za Kosovo i Metohiju, koje bi mogle da promijene sveukupni položaj Srba, napisao je Dodik na svom Instagram profilu. 

Komentarišući francusko-njemački prijedlog Dodik je na svom Instagram profilu naglasio da moraju sagledati posljedice koje bi mogle promijeniti sveukupni položaj za Srbe te naveo da ukoliko se prihvati francusko-njemački prijedlog da će se to morati prihvatiti zajedno te da ukoliko se taj plan odbija da to mora odbiti i vlast i opozicija ali i društvo u cjelini.

- U sedmicama iza nas jasno sam ponovio u intervjuu RTRS-u da je važno da se kaže:'Ako odbijamo, odbit ćemo zajedno. Ako prihvatimo, moramo prihvatiti zajedno'. A to je važno samo zato da Srbija i Srbi ponovo ne bi bili podijeljeni. Šta god da se uradi, moramo da uradimo zajedno, napisao je, između ostalog, Dodik. 

komentari (0)