FBiH nije stekla uslove za ubalažavnje mjera: Aktuelne mjere produžene za sedam dana

Dakle, prema navodima Federalnog ministarstva zdravstva, mjera ograničenja kretanja od 21:00 do 05:00 sati ujutro, ostaju i dalje na snazi...

BiH 19.04.2021, 15:32 28.04.2021, 14:52
FBiH nije stekla uslove za ubalažavnje mjera: Aktuelne mjere produžene za sedam dana

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, održao je sjednicu na kojoj je predloženo produženje aktuelnih mjera za narednih sedam dana. 

Kako su naveli iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, zabilježen je blagi pad broja zaraženih osoba, ali se nisu stekli još uvjeti za popuštanje mjera.

Dakle, prema navodima Federalnog ministarstva zdravstva, mjera ograničenja kretanja od 21:00 do 05:00 sati ujutro, ostaju i dalje na snazi. 

- Najteža situacija je u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Posavskom kantonu, istaknuli su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, posebno naglašavajući da je u Federaciji BiH u posljednjih 14 dana preminulo više od 600, a u posljednjih mjesec dana oko 2.000 osoba. 

Prijedlog mjera će biti dostavljen Vladi Federacije BiH na usvajanje, navodi se u saopćenju uz podsjećanje da Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere, javlja Fena. 

komentari (0)