IUS još jednom dokazao kvalitet: Rangiran na "THE Impact Ranking" listi

BiH 04.05.2022, 13:05
IUS još jednom dokazao kvalitet: Rangiran na "THE Impact Ranking" listi

Internacionalni unverzitet u Sarajevu još jednom se našao na prestižnoj Times Higher Education Impact Ranking svjetskoj rang listi koja svake godine bira i rangira najbolje svjetske unviverzitete u skladu sa njihovim doprinosom Ciljevima održivog razvoja UN-a (op.a SDG).

- IUS je time još jednom pokazao da se kvalitetnim i marljivim radom u oblasti visokog obrazovanja mogu postići globalni rezultati. Ujedno, ovaj uspjeh je veliko priznanje i nagrada osoblju IUS-a za sve napore koje su proteklih godina uložili u provođenje brojnih aktivnosti, kao i podizanje svijesti o važnosti ciljeva UN-a. Također, IUS je svojim primjerom potvrdio da je vodeći univerzitet u BiH u realizaciji SDG-a, jer je jedini univerzitet iz BiH koji je rangiran na THE rang listi, navode iz Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

IUS je, navodi se, podigao implementaciju Ciljeva održivog razvoja UN-a na još viš nivo, uključivanjem UN SDG ciljeva u Strategiju razvoju IUS-a ( 2022-2026).

Podsjetimo, Internacionalni univerzitet u Sarajevu osnovan je 2003. godine od strane Sarajevske fondacije za razvoj obrazovanja (SEDEF), Internacionalni univerzitet u Sarajevu nudi obrazovanje na 21 dodiplomskom i 35 postdiplomskih programa na pet fakulteta.

komentari (0)