Izmještena 62 migranta s četiri lokacije na području Bihaća

BiH 01.06.2021, 14:06
Izmještena 62 migranta s četiri lokacije na području Bihaća
© AA

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine izmjestila je 62 migranta s četiri lokacije na području Bihaća i premjestila ih u privremeni prihvatni centar "Lipa", prenosi AA.

U ranim jutarnjim satima, Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području Bihaća na četiri lokacije gdje su se migranti okupljali i boravili u improvizovanom smještaju.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su zatekli 62 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Afganistana te je izvršena njihova relokacija, smještaj i zbrinjavanje u privremeni prihvatni centar "Lipa". Trenutno se provode aktivnosti medicinskog pregleda, identifikacije i registracije te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra "Lipa".

Aktivnosti su provedene u saradnji s policijskim službenicima MUP-a USK-a te uz podršku medicinskog tima humanitarne organizacije SOS Bihać.

Tokom provođenja ovih aktivnosti pronađen je maloljetnik bez pratnje o čemu je odmah obaviješten Centar za socijalni rad Bihaća radi pokretanja procedura određivanja starateljstva i njegovog daljeg smještaja i zbrinjavanja.

komentari (0)