Komšić: "Zagreb se nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH i krajnje je vrijeme da se kaže ne i dosta je"

Član Predsjedništva BiH kazao je da čak i da dobiju podršku Bruxellesa, Washingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga ili bilo koga drugog u svijetu „opet se neće pitati ništa kada je riječ o BiH.

BiH 05.05.2022, 09:57 05.05.2022, 14:07
Komšić: "Zagreb se nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH i krajnje je vrijeme da se kaže ne i dosta je"
© AA

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, komentarišući izjave ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlić-Radmana da Centralna izborna komisija BiH ne može provoditi odluke o provedbi Izbornog zakona, kazao kako se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, pa tako ni o Izbornom zakonu.

- Šta god kažu i učine i Grlić-Radman i Milanović i Plenković i cijela Vlada Republike Hrvatske, te kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati niti o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon, rekao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH kazao je da čak i da dobiju podršku Bruxellesa, Washingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga ili bilo koga drugog u svijetu opet se neće pitati ništa kada je riječ o BiH.

- To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle, potpuno besmisleno djelovanje, rekao je Komšić za Oslobođenje.

Komšić je dodao kako su izbori u BiH jesu i uvijek će biti samo stvar BiH te da je krajnje vrijeme da se Zagrebu kaže „ne“ i „dosta je“

- Što više Zagreb pokušava da se miješa u unutrašnje stvari BiH i što više pokušavaju iskoristiti svoj položaj da pojačaju pritisak na BiH (poput gluposti o blokadi ulaska Finske i Švedske u NATO zbog Izbornog zakona u BiH), to će naš odgovor biti sve tvrđi i tvrđi! Krajnje je vrijeme da se i zvaničnom Zagrebu kaže “ne i dosta je", dodao je Komšić.

komentari (0)