Novembarske najniže penzije veće za 5 posto

- Za realizaciju ove odluke, koja stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u Službenim novinama FBiH, zadužen je Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje

BiH 28.10.2022, 14:04
Novembarske najniže penzije veće za 5 posto
© AA

Vlada entiteta Federacija Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici donijela Odluku kojom utvrđuje povećanje iznosa najniže penzije u iznosu od pet posto počev od obračuna penzije za novembar. 

- Za realizaciju ove odluke, koja stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u Službenim novinama FBiH, zadužen je Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Kako je obrazložilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, cilj današnje odluke je provedba zaključka Vlade FBiH od 13. oktobra kojim su zaduženi federalni ministar finansija, federalni ministar rada i socijalne politike i Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje da poduzmu korake i pripreme provedbene akte neophodne za povećanje najniže penzije u Federaciji BiH u najvišem mogućem procentu, piše AA. 

komentari (0)