Pomozi.ba: Sedam šlepera sa humanitarnom pomoći krenulo ka Gazi

Pomozi.ba je stanovnicima Gaze do sada poslalo humanitarnu pomoć ukupne vrijednosti 852.026,51 KM

BiH 29.01.2024, 11:14
Pomozi.ba: Sedam šlepera sa humanitarnom pomoći krenulo ka Gazi
© Pomozi.ba/Facebook

Udruženje Pomozi.ba jučer je iz Egipta prema Palestini poslalo još sedam šlepera sa prehrambenim paketima, brašnom i vodom, vrijednosti 182.205 KM.

Sa ovim dijelom, Udruženje Pomozi.ba je stanovnicima Gaze do sada poslalo humanitarnu pomoć ukupne vrijednosti 852.026,51 KM.

- Već nekoliko mjeseci ulažemo značajne napore kako bismo otklonili brojne komplikacije i probleme na koje konstantno nailazimo kada je u pitanju isporuka pomoći u zaraćenu zonu. U decembru smo poslali prvi dio od pet kamiona, a sada je na putu do Gaze još sedam kamiona sa prehrambenim proizvodima, brašnom i vodom. Pored pomoći koja do Gaze stiže kamionima iz Egipta, na račune tri partnerske organizacije Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i NATUF for Environment and Community Development slali smo i novčana sredstva od kojih je u južnom dijelu Pojasa Gaze podijeljena pomoć u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština. naveli su iz Pomozi.ba.

Dodaju i da je u toku priprema šatora i ambulantnog vozila koji bi također ubrzo trebali stići do Gaze.

- Nadamo se da će naša pomoć barem malo olakšati patnju ovih ljudi, ali više od svega se nadamo da će stradanja što prije stati. Pomoć ćemo uz podršku naših donatora i svih Bosanaca i Hercegovaca kontinuirano slati u ovu zemlju, navode iz Udruženja.

Svi koji žele novčane donacije i dalje mogu uplatiti putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa Udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima doniraju se 2 KM.

komentari (0)