Propada li Dodikov plan: SDS neće potpisati izjavu u NSRS

Potvrdio Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a na konferenciji za medije uoči današnjeg sastanka u NSRS

BiH 24.04.2023, 14:47 25.04.2023, 13:39
Propada li Dodikov plan: SDS neće potpisati izjavu u NSRS
© SDS

SDS neće potpisati dokument o državnoj imovini koji je Milorad Dodik u petak predložio strankama iz RS na potpis. Ovo je potvrdio Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a na konferenciji za medije uoči današnjeg sastanka u NSRS.

Miličević je rekao da dokumet koji je Dodik ponudio, a trebalo je da se tiče rješavanja imovine RS, najmanje govori o imovini, a u njoj se umjesto toga spominju brojne druge stvari.

- Pokušali smo da ovaj dokument preradimo, damo primjedbe i uložimo amandmane, međutim radi se o dokumentu koji nijedan amandman ne može da uredi, rekao je Miličević.

Istakao je da SDS smatra da je pitanje državne imovine riješeno, i da se pod tim podrazumijeva samo ono što je nastalo sukcesijom poslije SFRJ, a da prirodna dobra ne mogu potpasti pod ono što se zove državna imovina, piše RTRS. 

On je rekao da dokument služi da skrene pažnju s teške ekonomske situacije i da je on predložen u dogovoru s nekim od političara iz FBiH. Uputio je primjedbe i opoziciji da je ovu situaciju iskoristila da SDS optuži za izdaju.

komentari (0)