Reis Kavazović u Potočarima

BiH 22.04.2021, 19:02 28.04.2021, 14:49
Reis Kavazović u Potočarima
© AA

                                               

U okviru posjete reis Kavazović je odao počast žrtvama genocida, obišao mezarje, te klanjao podne namaz. U okviru posjete Reis se sastao sa direktorom Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emirom Suljagićem, javlja AA.

Husein ef. Kavazović, reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, istakao je da je današnja posjeta redovni obilazak i posjeta Srebrenici.

-Danas smo ovdje u Srebrenici. Cilj nam je da u ovim uvjetima pandemije ipak obiđemo naše medžlise, susretnemo se sa imamima. Prilika je da obiđemo Memorijalni centar i razgovaramo o stvarima koje su u nadležnosti centra. Mislim da je jako važno da učinimo sve da naši džemati na području RS-a funkcioniraju u jednom sigurnom ambijentu, u miru. Ramazan je za nas posebno vrijeme i molimo dragog Boga da muslimani isposte u zdravlju i sigurnosti. Nadamo se da ćemo, uz Božiju pomoć, nastaviti naš rad kada je u pitanju Islamska zajednica na ovom području kao što je to bilo i do sada, rekao je reis Kavazović te dodao da je prije posjete Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari obišao i Memorijalni kompleks Veljaci u Bratuncu.

U okviru posjete reis Kavazović je razgovarao i sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

-Nama znači uvijek kada nam dođe reis-ul-ulema. Posebnu emociju imamo prema njemu, jer je čovjek koji je dosta uradio za Srebrenicu i Podrinje. Njegovim dolaskom na mjesto reis-ul-uleme islamska zajednica se strateški okrenula prema džematima u manjem bh. enitetu. Uvijek se radujemo dolasku reis-ul-uleme – rekao je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić.

komentari (0)