Reisu-l-ulema IZ u BiH ef. Kavazović u posjeti Mardinu: " Potrebno širiti ideje tolerancije i multikulturalnosti"

BiH 04.11.2021, 14:23
Reisu-l-ulema IZ u BiH ef. Kavazović u posjeti Mardinu: " Potrebno širiti ideje tolerancije i multikulturalnosti"
© AA

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović posjetio je muftiju i ured guvernera u Mardinu, u Turskoj. 

Kavazović i delegacija posjetili su guvernera Mardina Mahmuta Demirtasa.

Demirtas je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što su delegaciju ugostili u Mardinu, gradu mira i tački gdje se ukrštaju mnoge civilizacije.

Dodao je kako na građane Bosne i Hercegovine gledaju kao na braću i sestre.

- I nama bi bila čast da u skorije vrijeme posjetimo Bosnu i Hercegovinu. Bili bismo zaista sretni da se vidimo s braćom tamo, rekao je Demirtas.

I Kavazović je kazao kako je Mardin kolijevka mnogih civilizacija.

Dodao je kako Sarajevo i Mardin imaju mnogo toga zajedničkog.

- Možemo mnogo toga zajedno uraditi. O tome smo razgovarali i s guvernerom. Hvala mu. Pozvali smo ga u posjetu Bosni i Hercegovini. Velika je prilika za nas biti na multikulturalnom mjestu, rekao je Kavazović koji je dodao kako je potrebno širiti ideje tolerancije i multikulturalnosti, javlja AA. 

Sastanku su prisustvovali i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, bivši predsjednik Sabora IZ Hasan Čengić, šef Kancelarije Reisu-l-uleme Rifat Fetić, v.d predsjednika Odjela za Euroaziju pri Generalnoj direkciji za vanjske poslove Republike Turske Salih Gor i muftija Mardina Ali Hayri Celik.

komentari (0)