Svi više letova: Sarajevo povezano sa 30 destinacija u Evropi i svijetu

Povezivanjem Sarajeva i Omana, glavni grad BiH povezan je sa 30 destiancija u Evropi i svijetu...

BiH 13.07.2021, 09:00 13.07.2021, 11:28
Svi više letova: Sarajevo povezano sa 30 destinacija u Evropi i svijetu
© Međunarodni aerodrom Sarajevo

Omanska aviokompanija SalamAir, započela je jučer sa redovnim letovima za Sarajevo. Letovi će se odvijati dva puta sedmično, i to ponedjeljkom i petkom.

- SalamAir kroz inovativan poslovni model, značajno širi povezanost Omana, te po prvi put omogućuje i direktnu vezu sa Sarajevom. Putnici iz Omana su i do sada bili redovni gosti na linijama za Sarajevo, ali će ova veza sigurno doprinijeti da njihov broj bude i veći. S obzirom da kompanija preko svog hub-a u Muscatu drži značajan broj linija, ovim putem će stvoriti i nove opcije za putovanje BH građana, navode iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ovim letom je Sarajevo,  dodaju iz sarajevskog aerodroma,  povezano sa 30 destinacija u Evropi i svijetu.

Osim SalamAira koji je počeo letjeti jučer, sa sarajevskog aerodroma aviokomapnija Air Arabia Abu Dhabi je prvi put povezala Sarajevo sa Abu Dhabijem.

Letovi će se, kako navode iz sarajevskog aerodroma, odvijati tri puta sedmično i to ponedjeljak, srijeda i subota, sve do 11. septembra.

- Aviokompanija Air Arabia Abu Dhabi je zajednički poslovni poduhvat Air Arabia sa Etihad Airways-om, a kompanija je počela sa letovima prošle godine. Namjera osnivača ove kompanije je da se poznati kvalitet usluge aviokompanije Air Arabia kao vodećeg low cost carrier-a na Bliskom istoku, omogući i putnicima koji putuju iz i za Abu Dhabi, saopštili su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.  

komentari (0)