TUMED Kosovo: Putem SMS poruka donirajte pomoć za žrtve zemljotresa u Turkiye

“Prikupljena sredstva biće direktno donirana turskoj državnoj instituciji, AFAD – Agenciji za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama”, navedeno je u saopštenju

BiH 20.02.2023, 15:54 22.02.2023, 15:41
TUMED Kosovo: Putem SMS poruka donirajte pomoć za žrtve zemljotresa u Turkiye
© AA

Udruženje studenata diplomiranih u Turkiye (TUMED) danas, 20. februara, započelo je akciju prikupljanja donacija za podršku žrtvama katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili Turkiye, 6. februara. 

Iz ovog Udruženja je saopšteno da je u saradnji sa Telekomom Kosova omogućeno da se donacije prikupljaju slanjem SMS poruke na broj 55554, simboličnog iznosa od jednog eura.

“Prikupljena sredstva biće direktno donirana turskoj državnoj instituciji, AFAD – Agenciji za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da TUMED i Telekom Kosova neće profitirati od ove donacije, piše AA. 

Najmanje 41.156 osoba je poginulo, a 105.505 povrijeđeno u dva snažna zemljotresa koja su potresla južnu Turkiye, objavili su zvaničnici u ponedjeljak. Zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 stepeni Richterove skale, s epicentrom u provinciji Kahramanmaras, pogodili su više od 13 miliona ljudi u 11 provincija.

komentari (0)