U dvorištu nane Fate Orlović nije pronađena masovna grobnica

Pretraživanje se radilo kako bi se provjeile informacije koje su do Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine došle u nekoliko navrata, a koje se odnose na to da se na tom lokalitetu, ispod crkve, nalaze žrtve proteklog rata, kazala je to Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH.

BiH 13.04.2022, 15:59
U dvorištu nane Fate Orlović nije pronađena masovna grobnica
© AA

Nakon što je Institut za nestale osobe BiH završio u poslijepodnevnim satima sa iskopavanjem i pretraživanjem tla u dvorištu kuće nane Fate Orlović, utvrđeno je da  na tom mjestu, gdje se nekada nalazila ilegalno izgrađena pravoslavna crkva, nije pronađena nikakva masovna grobnica, potvrdila je to za FENU, prenosi Federalna.ba, Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH. 

Podsjetimo, danas je počelo pretraživanje tla u dvorištu kuće nane Fate Orlović u Konjević Polju, na mjestu gdje je nekada stajala pravoslavna crkva. Pretraživanje se radilo kako bi se provjeile informacije koje su do Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine došle u nekoliko navrata, a koje se odnose na to da se na tom lokalitetu, ispod crkve, nalaze žrtve proteklog rata, kazala je to za AA glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH, Emza Fazlić. 

komentari (0)