U RS stiglo još 25.000 vakcina Sputnik V

BiH 23.08.2021, 14:11
U RS stiglo još 25.000 vakcina Sputnik V
© Internet

U bosanskohercegovački entitet Republika Srpska (RS) u okviru dva kontigenta isporučeno je ukupno 25.000 doza novih količina druge komponente vakcina Sputnik V, koje su nabavljene za imunizaciju stanovništva ovog entitet protiv COVID-19, a za koje je sredstva obezbijedila Vlada RS-a, javlja AA.

- Riječ o još jednoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u sklopu realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo Republike Srpske ima s veleprometnikom 'Krajinagroup', saopšteno je iz Ministrstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Navodi se da je, uključujući i ovu isporuku, do sada u RS stiglo ukupno 249.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina.

- Prema uputstvima proizvođača ove vakcine, revakcinacija drugom komponentom vakcine može se uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom. Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjaluci, a po završetku procedura biće upućene zdravstvenim ustanovama širom RS-a za proces vakcinacije protiv virusa korona, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da zdravstvene ustanove u RS-u raspolažu s dovoljnim količinama vakcina više proizvođača.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Instituta za javno zdravstvo RS pozvali su građane da se, ukoliko do sada nisu, što prije vakcinišu protiv virusa korona i na taj način zaštite svoje zdravlje, u cilju što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva.

komentari (0)