Ursula von der Leyen stigla u Sarajevo

Predsjednica Evropske komisije sastat će se sa članovima Predsjedništva BiH, parlamentarcima, predstavnicima civilnog društva te radnicima iz kulture i medija

BiH 28.10.2022, 10:39 28.10.2022, 10:56
Ursula von der Leyen stigla u Sarajevo
© AA

Ursula von der Leyen, predsjednica Evropske komisije, stigla je u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, gdje ju je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekala šefica diplomatije Bisera Turković. 

- Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen stigla je u Sarajevo. Važna službena posjeta za našu državu. Evropska unija je nas ključni partner. Građani i država očekuju dodatni napredak kroz kandidatski status za BiH i doprinos stabilizaciji i napretku, napisala je ministrica Turković na svom Twitter nalogu. 

Predsjednica Evropske komisije sastat će se sa članovima Predsjedništva BiH, parlamentarcima, predstavnicima civilnog društva te radnicima iz kulture i medija. Osim toga Ursula von der Leyen će sa Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, otvoriti tunel Ivan na dionici autoputa koridora 5c Tarčin - Ivan.  Von der Leyen je prethodnih dana posjetila Prištinu i Tiranu, a danas nakon Sarajeva, odlazi u Beograd. Za 29. oktobar planirana je posjeta Podgorici. 

komentari (0)