Velika zainteresiranost Banjalučana za vakcinaciju

Masovna vakcinacija protiv koronavirusa građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali "Banjalučkog velesajma" u Banjoj Luci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno...

BiH 23.04.2021, 12:22 28.04.2021, 14:48
Velika zainteresiranost Banjalučana za vakcinaciju

Više stotina građana Banja Luke starijih od 65 godina danas su čekali ispred hale "Banjalučkog velesajma" kako bi se vakcinisali protiv koronavirusa bez prethodnog pozivanja i naručivanja za termin vakcinacije. 

Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11 do 15 časova organizovana vakcinacija AstraZeneca vakcinom bez zakazivanja.

Marica Simić, danas je primila vakcinu, jer smatra da će tako biti bezbjedna i moći će živjeti bez straha od kornavirusa.

- Svako treba da dođe da se vakciniše. To je građanska dužnost i hvala zdravstvenim radnicima za ovo, što se brinu za nas i što se bore, kazala je ona.

Jovan Matavulj rekao je da se odlučio na vakcinaciju prateći situaciju u zemlji i svijetu.

- Logično je da čovjek malo ozbiljnije razmišlja, a možda postoji i nekava doza straha. Odlučio sam da se vakcinišem, bez obzira na to što je u pitanju vakcina AstraZeneca, a bilo je dosta kontradiktornih informacija, ali vakcina je vakcina i što je sigurno - sigurno je, rekao je Matavulj i dodao da vjeruje i nada se da vakcine mogu zaustaviti pandemiju.

Pohvalio je medicinske radnike i volontere na "Banjalučkom velesajmu" za organizaciju vakcinacije.

Biljana Mlađenović, rukovodilac vakcinalnog punkta, rekla je da su obezbijedili dovoljan broj vakcina i da će biti vakcinisani sve osobe starije od 65 godina koje do 15 časova dođu u "Banjalučki velesajam".

Naglasila je da edukovani timovi prije aplikacije vakcine rade ljekarske preglede i daju dozvole za vakcinaciju.

- Velika je zainteresovanost građana danas, računam da bismo od 11 do 15 časova mogli da vakcinišemo 300 do 500 građana u zavisnosti od odziva, kazala je ona.

Masovna vakcinacija protiv koronavirusa građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali "Banjalučkog velesajma" u Banjoj Luci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno.

komentari (0)