BBI banka i Rijaset IZ u BiH podijelit će 1.000 ramazanskih paketa najugroženijim osobama širom BiH

EKONOMIJA 28.04.2022, 09:59 28.04.2022, 11:22
BBI banka i Rijaset IZ u BiH podijelit će 1.000 ramazanskih paketa najugroženijim osobama širom BiH
© AA

Bosna Bank International (BBI) i Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini do kraja ramazana, mjeseca posta muslimana, podijelit će 1.000 paketa hrane najpotrebitijim građanima širom zemlje.

Dino Selimović, direktor Marketinga i komunikacija BBI banke, kazao je kako BBI već dugi niz godina u saradnji s Rijasetom Islamske zajednice u BiH i njihovim Uredom za društvenu brigu tokom ramazana organizuje akciju podjele 1.000 ramazanskih paketa onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Ove godine smo uspjeli obezbijediti sredstva i donirati Islamskoj zajednici koja je izvršila nabavku ovih 1.000 ramazanskih paketa i koji će danas, sutra i prekosutra, dakle do kraja ramazana, prije Bajrama, biti distribuirani u sva muftijstva širom Bosne i Hercegovine, a onda će dalje posredstvom službenika IZ biti podijeljena onima koji u pojedinim džematima zaista imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći, rekao je Selimović.

Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kazao je kako osmu godinu zajedno s BBI bankom, Rijaset IZ organizira ovu humanitarnu akciju dostave 1.000 paketa za 1.000 porodica, uglavnom onih koji su u stanju potrebe.

- Islamska zajednica, odnosno Rijaset, ove godine isto tako se odlučio, kao i prethodnih godina, da ove pakete dostavimo na svih devet muftijstava i to za naše povratnike, rekao je Malanović.

Istakao je kako su povratnici i dalje oni kojima je pomoć najpotrebnija .

- Na ovaj način želimo iskazati solidarnost i brigu i poručiti im da nisu sami, rekao je Malanović.

Zahvalio je BBI banci, koja kako je dodao, kroz razne projekte u BiH, pokazuje cijelo vrijeme da je društveno odgovorna organizacija.

Zahvalio je i kompaniji ”Klas“ koja sudjeluje u ovom projektu.

Hasan Mrkonja, regionalni voditelj ”Klasa“, kazao je kako je ”Klas“ kao društveno odgovorna kompanija u saradnji s partnerima, Rijasetom IZ i BBI, i ove godine partner na ovom humanitarnom projektu.

- Ne smijemo svakako zaboraviti ono što je 'Klas' dao tokom rata kad je u pitanju pomoć 'običnom čovjeku'. Tako i kroz ove projekte 'Klas' nastoji pomagati 'običnog' čovjeka, rekao je Mrkonja.

Dodao je kako paketi sadrže u potpunosti domaće proizvode, što je veoma značajno, piše AA.

komentari (0)