Odlični poslovni rezultati Olimpijskog centra Jahorina: U ovoj godini zaposleno 30 radnika više

- Zahvaljujući pažljivo odabranim investicijima i njihovim dobrim upravljanjem Olimpijski centar Jahorina je primjer odličnog poslovanja, čak i u uvjetima koji nisu povoljni, navode iz tog centra

EKONOMIJA 28.07.2021, 10:51 28.07.2021, 11:04
Odlični poslovni rezultati Olimpijskog centra Jahorina: U ovoj godini zaposleno 30 radnika više
© OC JAHORINA

Olimpijski centar Jahorina ostvario je odličan poslovni rezultat, tokom šest mjeseci ove godine.

- Nakon najuspješnije zimske ski sezone, u historiji centra, poslovanje je nastavljeno uzlaznom putanjom. Uvidom u šestomjesečne presjeke poslovanja uočen je porast prihoda za 33 posto, u odnosu na isti period prethodne godine. Promet Olimpijskog centra Jahorina iznosi više od 10.000.000 KM, dok je ostvareni prihod gotovo 4.500.000 KM, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Kako ističu Olimpijski centar Jahorina zadržao je, u vrijeme kad su mnoge firme suočene sa krizom uzrokovanom epidemijom virusa korona otpuštale radnu snagu, sve radnike i vršio dodatna zapošljavanja. U odnosu na isti period prošle godine, u posljednjih šest mjeseci, prosječno mjesečno u tom centru su zapošljavali 30 radnika više, piše Fena. 

- Zahvaljujući pažljivo odabranim investicijima i njihovim dobrim upravljanjem Olimpijski centar Jahorina je primjer odličnog poslovanja, čak i u uvjetima koji nisu povoljni, navode iz tog centra.

komentari (0)