Podgorica primamljiva za investitore iz Turkiye

Gradonačelnik Podgorice sastao se danas sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo, čiji je osnivač najbrže rastući investicioni holding u Turkiye

EKONOMIJA 05.07.2022, 09:13
Podgorica primamljiva za investitore iz Turkiye
© PG Biro

Podgorica je ekonomski motor Crne Gore, saopštio je njen gradonačelnik Ivan Vuković i dodao da mu je zadovoljstvo što je glavni grad evidentno primamljiva destinacija za investitore iz Turkiye.

On se sastao sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo, čiji je osnivač najbrže rastući investicioni holding u Turkiye.

Sastanku su prisustvovali vlasnik holdinga, Onur Topač, izvršni direktor kompanije Finveo, Nikola Pejović i predsjednik Odbora direktora Finveo Anil Abbak, sa saradnicom Edom Ertugrul.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz PG Biroa, bilo riječi o potencijalnoj budućoj saradnji na projektima za čiju realizaciju bi Podgorica bila idealno mjesto.

"U tom smislu, posebno je istaknuta važnost IT industrije, kao i potencijal alternativnih vidova prevoza poput električnih trotineta koji u značajnoj mjeri doprinose razvoju urbane mobilnosti u Podgorici", navodi se u saopštenju, prenosi AA.

Sagovornici su se saglasili da u Podgorici postoji povoljan investicioni potencijal, te da će u narednom periodu produbiti saradnju i aktivno raditi na omogućavanju realizacije brojnih projekata i investicija, koje će značajnoj mjeri uticati na razvoj Podgorice i Crne Gore.

“Privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta će i u narednom periodu biti prioriteti gradske uprave u pravcu daljeg ekonomskog razvoja”, navodi se u saopštenju.

komentari (0)