Sve spremno za jubilarni 50. Sajam šljive u Gradačcu: Izlagači iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turkiye i BiH

Najstarija specijalizovana manifestacija u BiH Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 23. do 26. avgusta 2023. godine

EKONOMIJA 22.08.2023, 14:24 25.08.2023, 11:43
Sve spremno za jubilarni 50. Sajam šljive u Gradačcu: Izlagači iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turkiye i BiH
© Gradacackisajam.ba

 U Gradačcu će sutra biti otvoren jubilarni 50. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije na kojem će se predstaviti oko 30 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turkiye i Bosne i Hercegovine. 

Sajam šljive će otvoriti premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, a svečana ceremonija otvaranja održat će se u Gradskom kinu s početkom u 11 sati.

Sajam se održava na 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora u kompleksu sportske dvorane u Gradačcu, a ulaznice za posjetioce koštat će 3 KM a za organizovane grupe i penzionere 1 KM.

“Ove godine sajamski prostor je podijeljen u tri sekcije, za prehrambeno-prerađivačku industriju, poljoprivrednu proizvodnju, obrte i stare zanate te poljoprivrednu opremu i mehanizaciju“, rekao je Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca, piše AA. 

Među gostima je i Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, dugogodišnji prijatelj Sajma šljive, Gradačca i Bosne i Hercegovine, koji će sa Ensarom Mešanovićem uručiti jubilarna priznanja organizatora.

Najstarija specijalizovana manifestacija u Bosni i Hercegovini, jubilarni 50. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 23. do 26. avgusta 2023. godine.

komentari (0)