Eriksen je preživio: Sjećanje na fudbalere koji su preminuli na terenu

Evropskim prvenstvom za svijet fudbala i sve ljubitelje ovog sporta započelo je još jedno navijačko iskustvo...

Fudbal 16.06.2021, 10:15 16.06.2021, 11:44
Eriksen je preživio: Sjećanje na fudbalere koji su preminuli na terenu
© Internet

Evropsko prvenstvo ove godine počelo je u petak utakmicom između reprezentacija Italije i Turske, koja se odigrala na Olimpijskom stadionu u Rimu. Sa ovom utakmicom za svijet fudbala i sve ljubitelje ovog sporta započelo je još jedno navijačko iskustvo.

No, osim dobrih utakmica, rezultata i navijanja, na terenima na kojima fubaleri ostavljaju svoje srce za klub ili reprezentaciju, nerijetko dođe i do tragičnih situacija.

Tako je početak ovogodišnjeg Evropskog prvenstva obilježila tragična situacija. Zvijezda Intera i reprezentacije Danske, u toku utakmice sa Finskom, Christian Eriksen u 43' minuti se srušiona terenu. Brzom intervencijom ljekara Eriksen je preživio.

/Euronews 

Njegove kolege, fudbaleri velikih klubova, nažalost svoju borbu za život nisu dobili. Jedan od njih je Marc Vivian Foe, igrač Manchester City-a. Foe se, za vrijeme utakmice protiv Kolumbije, srušio na terenu. Foe je preminuo od srčanog zastoja.

I njegov kolega, Phil O'Donnel kapiten Motherwella preminuo je u 35.godini života od zatajenja srca na utakmici protiv Dundee Uniteda 2007. Godine. O'Donell srušio se u trenutku kada je trebao biti zamijenjen.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler Goana, Christiano Sebastiao de Lima Junior, preminuo je nakon što se sudario sa protivničkim golmanom, a na stadionu u tom trenutku nije bilo ljekara koji bi mu ukazali pomoć.

Tri godine mlađi fudbaler Seville Antonio Puerta preminuo je tri dana nakon što se srušio na travnjaku. Dugoročni zastoj srca ovog fudbalera, izazvalo je zatajenje organa.

Reprezetantivac Obale Bjelokosti Cheick Tiote, jedno od velikih imena kineske lige od 2017. Godine, preminio je nakon što se srušio na jednom od klupskih treninga. Tiote je za svoj tim odigrao samo 11 puta.

komentari (0)