Potvrđeno iz N/FSBiH: Prijateljska utakmica s Izraelom otkazana

Nakon obavljenih konsultacija sa relevantnim organima, a na okolnosti trenutne bezbjednosne situacije i visokog stepena rizika za odigravanja utakmice sa reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu, naveli su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

Fudbal 22.03.2024, 13:06
Potvrđeno iz N/FSBiH: Prijateljska utakmica s Izraelom otkazana
© AA

 Međunarodna prijateljska utakmica koja se u okviru baraža za plasman na EURO 2024 trebala odigrati na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu 26. marta između „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela je otkazana, potvrđeno je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

"Nakon obavljenih konsultacija sa relevantnim organima, a na okolnosti trenutne bezbjednosne situacije i visokog stepena rizika za odigravanja utakmice sa reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu. Saglasnost na otkazivanje utakmice je dala i UEFA, uz potpuno razumijevanje novonastale situacije", naveli su iz N/FS BiH i zaključili:

"Naša 'A' reprezentacija će novu prijateljsku utakmicu odigrati u jednom od narednih slobodnih termina u UEFA kalendaru tokom 2024. godine."

Predsjednik Fudbalskog saveza Izraela Shino Zoertz je u današnjoj izjavi za izraelske medije rekao da se prijateljska utakmica s BiH neće igrati, piše AA. 

komentari (0)