Šest reprezentativaca BiH nije dobilo vizu: Ne mogu ući u Kazahstan

NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza, navodi se u saopštenju NSBiH

Fudbal 06.10.2021, 14:42 06.10.2021, 14:52
Šest reprezentativaca BiH nije dobilo vizu: Ne mogu ući u Kazahstan
© NSBIH

Šest igrača i nekoliko članova delegacije nisu dobili vize za Kazahstan te im je onemogućen ulazak u tu zemlju, saopšteno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

- Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor Ivaylo Petev ostao je danas bez još šestorice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan. Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije. NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Veleposlanstva Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača, navode iz NSBiH. 

komentari (0)