Navijači Bešiktaša sa tribina bacali plišane igračke za djecu iz zemljotresom pogođenih područja

Tokom bacanja igračaka u simbolične 4:17 minuta kada se zemljotres i dogodio, sa razglasa na stadionu čula se pjesma "Bir Başkadır benim memleketim",  ( op. a.Posebna je moja domovina), dok se na semaforu prikazane registarske oznake 11 turskih gradova

Fudbal 26.02.2023, 17:58 26.02.2023, 18:36
Navijači Bešiktaša sa tribina bacali plišane igračke za djecu iz zemljotresom pogođenih područja
© AA

Kampanja turskog kluba Bešiktaš "Ova igračka je za tebe", pokrenuta zbog zemljotresa koji su 6. februara pogodili 11 južnih gradova Turkiye, izazvala je danas veliku pozornost. Na utakmici Spor Toto Superlige, koja je u Vodafone Areni, odigrana između Bešiktaša i Antalyaspora, navijači crno-bijelih bacili su na zeleni travnjak na hiljade igračaka. Utakmica je prekinuta u simboličnih 4:17 minuta, kada se i 6. februara dogodio zemljotres, kako bi navijači bacili plišane igračke sa tribina, a koje će biti poslate djeci u zemljotresom pogođenom području. 

/Beinsports 

Tokom bacanja igračaka sa razglasa na stadionu čula se pjesma "Bir Başkadır benim memleketim",  ( op. a. Posebna je moja domovina), dok su na semaforu prikazane registarske oznake 11 turskih južnih gradova.

Rezervni igrači na klupama oba tima pomagali su u skupljanju igračaka a mnogi od njih svoje emocije nisu mogli sakriti. Među njima suze nije mogao sakriti ni Alexandar Maxim, koji je u Bešiktaš došao na posudbu iz FK Gaziantep, grada koji je bio pogođen razornim potresom. 

Na samom kraju, sa tribina crno-bijelih prikazan je i transparent "Od zapada do istoka, mi navijači smo uz vas. Naše saučešće" ali i transparent  "Neka djeca uvijek budu nasmijana". 

/beinsports 

/beinsports 

/beinsports 

komentari (0)