Razdvojili se putevi Turskog fudbalskog saveza i selektora Turske reprezentacije Şenol Güneşa

Fudbal 10.09.2021, 14:03
Razdvojili se putevi Turskog fudbalskog saveza i  selektora Turske reprezentacije Şenol Güneşa
© AA

Selektor reprezentacije Turske Şenol Güneş i Fudbalski savez Turske, raskinuli su ugovor, objavio je to Fudbalski savez Turske na svojoj zvaničnoj Twitter stranici.

- Nakon sastanaka s našim selektorom reprezentacije Şenolom Güneşom, zajednički je odlučeno da se rastanemo. Ovim putem želimo zahvaliti našem cijenjenom 'učitelju' gospodinu Şenolu Güneşu za njegov rad tokom mandata i za njegov doprinos turskom fudbalu. Ovim putem želimo zahvaliti našem cijenjenom učitelju, gospodinu Şenolu Güneşu, koji je našoj zemlji donio veliki uspjeh, za njegov rad tokom mandata i za njegov doprinos turskom fudbalu, te mu želimo dobro zdravlje i uspjeh u budućem životu, navodi Fudbalski savez Turske.

Šezdesetdevetogodišnji Şenol Güneş, iskusni selektor, koji je postao meta kritika zbog loših rezultata na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2020. i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022., do sada je odigrao 82 utakmice sa timom polumjeseca.

Reprezentacija predvođena Şenolom Güneşom odigrala je ukupno 82 utakmice, te doživjela 38 pobjeda, 23 remija i 21 poraz.

komentari (0)