Turski biznismen kupuje engleski fudbalski klub Hull City

Fudbal 14.12.2021, 12:01 14.12.2021, 15:12
Turski biznismen kupuje engleski fudbalski klub Hull City
© Turktime

Prema pisanjima turskih medija ugledni turski biznismen Adžun Ilidžali ( Acun Ilicali) obavlja pregovore za kupovinu engleskog fudbalskog tima Hull City.

Ilicali ne krije svoju ljubav prema fudbalu, a u jednom intervju je rekao da mu je san da kupi engleski fudbalski tim.

- Mogu reći da ću u periodu od tri, četiri sedmice u potpunosti preuzeti klub, kazao je Ilicali.

Dodao je i da vidi lijepu budućnost kada je u pitanju ovaj klub.

- Htio sam vidjeti kako se osjećam kada odem u klub Hull. Mnogo sam zavolio ljude iz Hulla. Englezi se, zaista, veoma lijepo ponašaju prema strancima, i to je ono što mi se mnogo sviđa, naveo je turski biznismen.

Acunov život, kako on kaže, nije prošao lahko. Ali, uprkos svim poteškoćama koje život nosi, on je nastavio da se trudi i uspio je. Smatra da će njegov klub biti vrlo uspješan. Vlasnik kluba je, navodi on, mnogo profesionalan, i napravili su veoma dobar dogovor.

- Ja nisam došao ovdje da zarađujem novac za Englesku. Moja ekipa i ja smo došli samo zbog uspjeha. Naše duše se hrane uspjehom. Nema ništa važnije od uspjeha, kazao je Ilicali. 

Biznismen Acun Ilicali je svoju karijeru počeo kao sportski novinar. Ilicali je turski emiter, preduzetnik, međunarodni TV producent i biznismen, vlasnik je TV kanala TV8 i TV8.5, turske digitalne platforme Exxen, produkcijskih kompanija u nekoliko zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Rumuniju, Mađarsku, Brazil, Kolumbija i Grčka.

Fudalski klub Hull City je profesionalni nogometni klub iz Kingstona na Hullu, iz Engleske. Trenutno nastupa u Championshipu, drugom rangu engleskog nogometa.

Klub je osnovan 1904. godine. Sezone 2008/2009. po prvi put u povijesti su igrali u Premier ligi. U finale FA kupa su ušli u sezoni 2013/2014. Svoje utakmice igraju na KC Stadiumu.

Hurriyet/Balkan News

komentari (0)