(VIDEO) Elvir Bolić o svojoj karijeri i životu u emisiji "Top Gol sa Bahom"

Velikan bh. fudbala, profesionalac, drago lice kako u Bosni i Hercegovini tako i u Turskoj bio je gost prve emisije “Top gol sa Bahom” na YouTube kanalu BalkaNA, koju vodi i uređuje istaknuti sportski komentator Sabahudin Topalbećirević

Fudbal 30.10.2021, 10:35 30.10.2021, 10:53
(VIDEO) Elvir Bolić o svojoj karijeri i životu u emisiji "Top Gol sa Bahom"
© Balkan News

Nezaboravni bh. nogometaš Elvir Bolić, rođen je 1971. godine u Zenici. U svom rodnom gradu i klubu "Čelik" započeo je prve korake svoje igračke karijere. U to vrijeme bio je dio ekipe najboljih fudbalera FK Čelika gdje je igrao sa Mirsadom Hibićem, Senadom Brkićem i Nerminom Šabićem. Iz Čelika, Bolić odlazi u Crvenu zvezdu a zbog rata u Bosni i Hercegovini, Bolić ostaje u Parizu.

Elvir Bolić je najveći dio svoje karijere proveo je u Turskoj, gdje je igrao za Galatasaray, Gaziantepspor i Fenerbahce. Bolić je igrao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i bio njen kapiten.

Velikan fudbala u Turskoj ostao je upamćen po golu na "Old Traffordu", čime je golom Bolić prekinuo 50 godina dugu nepobjedivost Manchester Uniteda.

Velikan bh. fudbala, profesionalac, drago lice kako u Bosni i Hercegovini tako i u Turskoj bio je gost prve emisije “Top gol sa Bahom” na YouTube kanalu BalkaNA, koju vodi i uređuje istaknuti sportski komentator Sabahudin Topalbećirević. Bolić je pričao o sjećanjima na svoju karijeru, klubovima, odnosima trenera prema njemu, osjećajima, životu ali i onome što on danas radi.

U nastavku pogledajte prvu emisiju “Top gol sa Bahom”: 

komentari (0)