Šćekić: Crna Gora i Turkiye imaju dobru saradnju u oblasti zdravstva, unaprijediti je na dobrobit građana

Šćekić je uputio izraze zahvalnosti Turkiye na dosadašnjoj pomoći i brojnim vrijednim infrastrukturnim projektima u zdravstvenom sistemu, koji su, kako je kazao, od velike koristi i zdravstvenim radnicima i pacijentima kojima se pružaju zdravstvene usluge.

Region 27.05.2022, 15:08 27.05.2022, 15:19
Šćekić: Crna Gora i Turkiye imaju dobru saradnju u oblasti zdravstva, unaprijediti je na dobrobit građana
© AA

Crna Gora i Turkiye u kontinuitetu imaju dobre odnose i saradnju u oblasti zdravstva, koja je rezultirala brojnim zajedničkim projektima, vrijednim donacijama i drugim vidovima pomoći, koji su značajno unaprijedili zdravstveni sistem zemlje. 

To je ocijenjeno na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa ambasadorkom Turkiye u Crnoj Gori Songul Ozan, ali je i istaknuta obostrana spremnost da se ta saradnja u narednom periodu nastavi i unaprijedi na dobrobit građana obje države.

Šćekić je uputio izraze zahvalnosti Turkiye na dosadašnjoj pomoći i brojnim vrijednim infrastrukturnim projektima u zdravstvenom sistemu, koji su, kako je kazao, od velike koristi i zdravstvenim radnicima i pacijentima kojima se pružaju zdravstvene usluge, piše AA. 

On je upoznao Ozan sa strateškim ciljevima Ministarstva zdravlja u narednom periodu, a to su, kako je kazao, prije svega, vraćanje povjerenja građana u zdravstveni sistem, što ćemo postići infrastrukturnim, kadrovskim i tehnološkim ojačavanjem, kroz adekvatno normativno uređenje, a u ostvarivanju tih zadataka od neprocjenjivog značaja upravo je podrška i saradanja sa Turkiye i učešće turskih kompanija u razvoj crnogorskog zdravstvenog sistema.

- Ambasadorka Ozan je uputila ministru Šćekiću iskrene čestitke na imenovanju i izrazila uvjerenje da će napraviti konkretne i kvalitetne korake na unapređenju sistema zdravstva, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ona je podsjetila na dosadašnje brojne vrijedne donacije koje su realizovana preko Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), u cilju modernizacije crnogorskih zdravstvenih ustanova, te istakla da su otvoreni da se ta saradnja nastavi, kako u dijelu prostornog osavremenjavanja, tako i edukacije medicinskog kadra.

Prema njenim riječima, brojni turski investitori zainteresovani su da ulažu u Crnu Goru, naročito u oblast zdravstva, što bi, kako je istakla, doprinijelo podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga na viši nivo.

komentari (0)