Hrvatski ministar financija Zdravko Marić podnio ostavku

Premijer Plenković se zahvalio ministru Mariću na suradnji i na onom što je okarakterizirao kao uspjehe Vlade Hrvatske na području financija

Region 06.07.2022, 15:11 06.07.2022, 15:30
Hrvatski ministar financija Zdravko Marić podnio ostavku
© AA

Nakon šest i pol godina mandata na mjestu ministra financija u vladama Andreja Plenkovića, ministar Zdravko Marić dao je ostavku na osobnu inicijativu, a hrvatski premijer danas je u Banskim dvorima najavio Marka Primorca kao njegovu zamjenu koja će od sada voditi resor Ministarstva financija Hrvatske.

Nakon jučerašnje najave u hrvatskim medijima, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković u Banskim dvorima potvrdio je kako će mjesto novog ministra financija, nakon Zdravka Marića, preuzeti profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Marko Primorac, stručnjak za javne i lokalne financije, porezni sustav i upravljanjem javnim dugom, koji je bio savjetnik za gospodarstvo bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković se zahvalio ministru Mariću na suradnji i na onom što je okarakterizirao kao uspjehe Vlade Hrvatske na području financija.

„Zajednički smo održali političku, financijsku i gospodarsku stabilnost, zajedno smo stabilizirali javne financije i njima upravljamo uspješno u ovo vrijeme krize”, izjavio je Plenković.

Plenković je među osnovne uspjehe svoje suradnje s ministrom Marićem izdvojio izlazak iz procedure prekomjernog deficita, skori ulazak Hrvatske u Europodručje, smanjenje javnog duga i nezaposlenosti, povećanje plaća te vraćanje Hrvatske u stabilan kreditni investicijski rejting.

„Hrvatska je ekonomski snažnija i stabilnija i idemo naprijed s ciljem boljeg standarda naših građana”, poručio je Plenković.

O razlozima ostavke, kako je najavljeno, sutra će na konferenciji za medije, govoriti ministar u ostavci Zdravko Marić.

Izvor: AA

komentari (0)