Izbori u Hrvatskoj: Zagrepčani bez velikih očekivanja

Državno izborno povjerenstvo Hrvatske objavilo je da je do 11.30 časova glasalo 747.986 birača, odnosno oko šest odsto više nego 2020. godine

Region 17.04.2024, 13:16 17.04.2024, 14:09
Izbori u Hrvatskoj: Zagrepčani bez velikih očekivanja
© AA

Veliki broj građana Hrvatske iskoristio je prijepodne za ostvarivanje biračkog prava i glasanje na parlamentarnim izborima u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu. 

"Mislim da bi svi trebali izaći i glasati za koga oni misle da je najispravnije i da svi to trebaju obaviti", izjavio je Mateo Radišić nakon glasanja u Zagrebu.

Državno izborno povjerenstvo Hrvatske objavilo je da je do 11.30 časova glasalo 747.986 birača, odnosno oko šest odsto više nego 2020. godine, dok će prve izborne rezultate objaviti u 21 sat.

"Iskreno, nemam neka očekivanja za ovo što mislim, ali vidjećemo šta će biti", kazao je Radišić.

Dušica Vidović na jednom od biračkih mjesta u Zagrebu došla se žaliti, jer je nema na popisu birača.

"Dala sam već više nego što sam mogla, odnosno biračko mjesto, policija - pitanje, vraćaju me na biračko mjesto, uputa na općinu. Velika volja...", rekla je Vidović.

Smatra da je jako važno da građani danas ispune svoju dužnost, piše AA. 

Nena Galulić koja je danas glasala govoreći o važnosti glasanja rekla je: "Jako je važno, ne zbog nas starijih, koliko zbog onih koji dolaze iza nas."

Kaže da joj je jako teško govoriti o očekivanjima od parlamentarnih izbora.

"Mislim da su ljudi jako ograničeni i ne razmišljaju puno, egoistični i ne razmišljaju o budućim generacijama koje dolaze", rekla je.

Marija Petrinović je takođe uspješno glasala i smatra da je to jako važno.

"Uvela bih obavezno glasanje", navela je ona.

Naglasila je da nema velikih očekivanja.

"Možda bude bolje, ali ne nešto drastično za nas umirovljenike", dodala je ona.

U Hrvatskoj su večeras do 19 sati otvorena biračka mjesta na kojima više od 3,7 miliona glasača odlučuje o tome koji će ih zastupnici u iduće četiri godine predstavljati i ko će dobiti priliku formirati novu vladu i upravljati državom.

komentari (0)