Jako nevrijeme na nekoliko sati paralisalo Novi Sad

Najkritičnije je bilo je u Temerinskoj i Partizanskoj ulici gdje su se pojedina vozila našla u vodi

Region 18.05.2023, 11:42 22.05.2023, 10:33
Jako nevrijeme na nekoliko sati paralisalo Novi Sad
© AA

 Snažna kiša, praćena olujnim udarima vjetra i grada, sručila se sinoć na Novi Sad pretvarajući ulice i bulevare u riječna korita kojima se nije moglo prolaziti zbog obilne vode koja nije oticala.

Najkritičnije je bilo je u Temerinskoj i Partizanskoj ulici gdje su se pojedina vozila našla u vodi, pa su vozači i putnici u tim vozilima potražili spas na krovovima. Na tim mjestima intervenisali su i pripadnici vatrogasne brigade koji su ove ljude evakuisali na bezbjedno mjesto.

Pošto je voda sporo oticala, došlo je do potpunog kolapsa u saobraćaju i otkazivanja javnog gradskog prijevoza. Policija je do kasno u noć intervenisala na više kritičnih tačaka, pa čak i prenosila preko vode ljude s jedne strane ulice na drugu, piše AA. 

Kada se voda počela povlačiti sa gradskih ulica, iza sebe je ostavila prizore nasukanih automobila na razdjelna ostrva, te autobusi, poneki kamion i kombi koji su otkazali u vodi, ostavljeni na saobraćajnoj traci.

S mnogih vozila voda je odnijela tablice, pa je na društvenim mrežama u Novom Sadu danas glavna tema potražnja za izgubljenim registarskim oznakama.

Tek danas tokom prije podneva normalizovao se saobraćaj na svim drumovima u gradu, uprkos kiši koja pada, ali daleko manjim intenzitetom nego jučer.

komentari (0)