Janez Janša najavljuje mogućnost ponovnog zatvaranja

Iz Savjetodavnog odbora za borbu protiv Covid-19 ističu kako nema potrebe za ozbiljnijim mjerama poput potpunog zatvaranja zemlje te pozivaju građane, koji pripadaju rizičnim grupama, da se vakcinišu...

Region 19.10.2021, 10:03
Janez Janša najavljuje mogućnost ponovnog zatvaranja
© AA

Slovenački premijer Janez Janša najavio je kako će biti prinuđeni da uvedu mjere koje će ponovo zatvoriti javni život i ekonomiju. Na to će, kako je istakao Janša na sjednici, biti prinuđeni zbog pritiska na odjeljenja intenzivne njege te neodgovornog ponašanja. U svom govoru, u toku sjednice vlade, Janša udvostručenje broja slučajeva priprisao protestima protiv vakcina. 

Iz Savjetodavnog odbora za borbu protiv Covid-19, Mateja Logar istakla je da će zatvaranje kompanija biti dobrovoljno tokom školskih praznika što će ograničiti utjecaj pandemije u novembru. Također, Logar je istakla kako nema potrebe za ozbiljnijim mjerama poput potpunog zatvaranja zemlje te je pozvala građane koji pripadaju rizičnim grupama da se vakcinišu. 

Prodjsetimo, protesti u Sloveniji počeli su početkom oktobra nakon što je vlada odlučila uvesti dodatne mjere za nevakcinsiane građane dok opozicija, tvrdeći da je 20godišnjakinja preminula nakon primanja Johnson&Johnson vakcine, traći ostavku Janše. 

komentari (0)