Kosovo: Komandant KFOR-a Ulutas obišao turske trupe na terenu

Jedinice Operativnog rezervnog bataljona sprovode redovne patrole na terenu kako bi se obezbijedila sloboda kretanja i sigurno i bezbjedno okruženje za sve lokalne zajednice, navodi se u objavi KFOR-a na Facebooku

Region 03.04.2024, 13:50 03.04.2024, 13:54
Kosovo: Komandant KFOR-a Ulutas obišao turske trupe na terenu
© AA

Komandant Misije NATO-a na Kosovu (KFOR) general-major Ozkan Ulutas sastao se u utorak sa osobljem turskog kontingenta KFOR-a, koji je raspoređen u Operativnom rezervnom bataljonu, duž granične linije. 

“Jedinice Operativnog rezervnog bataljona sprovode redovne patrole na terenu kako bi se obezbijedila sloboda kretanja i sigurno i bezbjedno okruženje za sve lokalne zajednice”, navodi se u objavi KFOR-a na Facebooku.

Dodaje se da KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine na obezbjeđivanju sigurnog i bezbjednog okruženja za sve zajednice koje žive na Kosovu, kao i slobodu kretanja u svakom trenutku i nepristrasno.

Podsjeća se da je KFOR treći bezbjednosni odgovor, posle Kosovske policije i Misije za vladavinu prava Evropske unije (EULEX), sa kojima blisko sarađuje, prenosi AA. 

komentari (0)