Kosovo: Lokalni Srbi postavili dvije nove barikade u Mitrovici

Jedna od barikada je postavljena na raskrsnici kod Tehničke škole, dok je druga postavljena na mjestu zvanom Dudin krš

Region 27.12.2022, 11:17 29.12.2022, 12:15
Kosovo: Lokalni Srbi postavili dvije nove barikade u Mitrovici
© AA

Policija Kosova je saopćila da su na sjeveru Kosova, tokom noći, postavljene dvije nove barikade na teritoriji općine Sjeverna Mitrovica, javlja Anadolija.

U saopćenju Policije Kosova se navodi da su kriminalna lica ili grupe nastavile da postavljaju barikade, dodatno ometajući slobodu kretanja.

- Prema zvaničnim informacijama postavljene su i dve barikade sa teškim vozilima. Jedna od barikada je postavljena na raskrsnici kod Tehničke škole, dok je druga postavljena na mjestu zvanom Dudin krš, navodi se.

Lokalni Srbi već dvije sedmice teškom mašinerijom blokiraju puteve na sjeveru Kosova, zbog hapšenja Dejana Pantića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, osumnjičenog za napad na službenike Centralne izborne komisije Kosova. Nekoliko dana kasnije, uhapšen je i Slađan Trajković, još jedan bivši pripadnik Kosovske policije, koji je optužen za terorističke akte. Obojici je određen pritvor d 30 dana.

Kosovska policija je 10. decembra, kada su postavljene barikade na putevima, zatvorila za kretanja ljudi i robe dva granična prelaza na sjeveru Kosova, Jarinje i Brnjak.

komentari (0)