Kosovo: Muftija Ternava ugostio grupu studenata iz Turkiye

U junu ove godine, zahvaljujući dobroj saradnji Islamske zajednice Kosova i Generalne direkcije zadužbina Turkiye, grupa studenata sa Kosova boravila je nekoliko dana u nekoliko turskih gradova

Region 31.08.2023, 15:14 04.09.2023, 12:43
Kosovo: Muftija Ternava ugostio grupu studenata iz Turkiye
© AA

Predsjednik Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Ternava danas je ugostio grupu studenata iz Turkiye, koju je predvodila Hacer Karagul. 

Ova posjeta je rezultat dobre saradnje između Islamske zajednice Kosova i Generalne direkcije zadužbina Turkiye, saopšteno je iz Islamske zajednice Kosova.

Muftija Ternava je poželio dobrodošlicu studentima i upoznao ih sa saradnjom koju Islamska zajednica Kosova ima sa Generalnom direkcijom zadužbina Turkiye, uglavnom u oblasti kulturnog, humanitarnog i društvenog naslijeđa, a sada i kroz razmjenu studenata.

Kosovski muftija je, između ostalog, istakao značaj posjeta kako bi se nastavilo prijateljstvo i dobrota koju dva naroda gaje među sobom.

Karagul se u ime studenata zahvalila muftiji na prijemu, kao i cijelom timu koji je ovih dana bio angažovan na njihovoj posjeti.

Ona je rekla da je energija i pozitivnost koju su kosovski studenti pokazali tokom posjete Turkiye omogućili nastavak ovog projekta zajedničkih studijskih posjeta.

U junu ove godine, zahvaljujući dobroj saradnji Islamske zajednice Kosova i Generalne direkcije zadužbina Turkiye, grupa studenata sa Kosova boravila je nekoliko dana u nekoliko turskih gradova.

komentari (0)