Kurti: "Željeli su ubiti policajce"

Kurti je istakao  kako Vlada Kosova neće imati gram tolerancije za nelegalne strukture i organizovani kriminal Srbije.

Region 19.04.2022, 10:39
Kurti: "Željeli su ubiti policajce"
© AA

Premijer Kosova Albin Kurti napad na policajce na Sjeveru Kosova, a za koji se sumnja da je izvršen sa teritorije Srbije, teroristički akt te da je cilj bio da se ubiju policajci.

- Najoštrije smo osudili ovaj napad, koji je bio teroristički jer su granate ispaljene na policajce koji su imali sreću da prežive i da su pretrpjeli samo materijalnu štetu na svojim vozilima. Na organima reda je da istraže i pronađu  one  koji su napali policajce kako bi riješili slučaj, ali i da procijene bezbjedonosnu situaciju i šta treba da uradimo kako bismo spriječili ovakve napade, kaže Kurti.

Kako piše Albaniadailynews.com, Kurti je istakao  kako Vlada Kosova neće imati gram tolerancije za nelegalne strukture i organizovani kriminal Srbije.  

Također, Kurti je, prenosi Info-ks.net, komentarisao izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča o naouržanju koje je Velika Britanija isporučila Kosovu, ističući da izjave koje dolaze iz Beograda „nisu natjerale vlasti Kosova da ih shvate kao činjenice“.

- Povećali smo budžet za odbranu Kosova, ali za sve dalje korake koje preduzimamo treba da dobijete od Ministarstva odbrane, nikako iz Beograda, rekao je Kurti.

komentari (0)