Kurti razgovarao sa Borrellom: Razgovarano o regionalnoj saradnji i potrebnom napretku u dijalogu Beograda i Prištine

Četvrto izdanje Pariskog foruma za mir održava se 11. i 12. novembra u Parizu i ove godine je posvećeno ekonomskom oporavku poslije pandemije koronavirusa...

Region 12.11.2021, 15:15
Kurti razgovarao sa Borrellom: Razgovarano o regionalnoj saradnji i potrebnom napretku u dijalogu Beograda i Prištine
© AA

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbijednost Josepom Borrellom na marginama Pariskog foruma za mir.

Borell je na Twitter nalogu saopštio da je u Parizu imao dobar sastanak sa Kurtijem sa kojim je razgovarao o regionalnoj saradnji, borbi protiv korupcije i hitno potrebnom napretka u dijalogu Beograda i Prištine.

- Pokrenuli smo pitanja evropskih integracija, razgovarali smo o sljedećem sastanku Vijeću za vanjske poslove za Zapadni Balkan i važnom bilateralnom angažmanu, napisao je Borrell na Twitteru.

Četvrto izdanje Pariskog foruma za mir održava se 11. i 12. novembra u Parizu i ove godine je posvećeno ekonomskom oporavku poslije pandemije koronavirusa. Među brojnim učesnicima su i predsjednik Francuske Emmanuel Macron, kanadski premijer Justin Trudeau, potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Harris i predsednik Slovenije Borut Pahor.

komentari (0)