Milanović: "Ne podržavam upetljavanje Hrvatske u rat u Ukrajini"

Hrvatski predsjednik je rekao novinarima kako još nije čuo za prijedlog da Hrvatska bude zemlja u kojoj će se obučavati ukrajinski vojnici

Region 18.10.2022, 16:08
Milanović: "Ne podržavam upetljavanje Hrvatske u rat u Ukrajini"
© AA

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Hrvatske Zoran Milanović danas je izjavio kako neće dozvoliti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. 

Napise u stranim medijima kako će Hrvatska biti jedna od država u kojima će se obučavati pripadnici ukrajinskih oružanih snaga, komentirao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji je poručio kako ne želi Hrvatsku dublje uvlačiti u ratni sukob koji se odvija između Ukrajine i Rusije na ukrajinskom teritoriju.

- Ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to, dalje od toga ne. Kao vrhovni zapovjednik neću to odobriti. To je dovođenja rata u Hrvatsku, poručio je danas Zoran Milanović.

Hrvatski predsjednik je rekao novinarima kako još nije čuo za prijedlog da Hrvatska bude zemlja u kojoj će se obučavati ukrajinski vojnici, piše AA. 

- Unaprijed kažem, nemojmo ići u to, zaključio je.

Dodao je kako nema utjecaja na moguće donacije koje će Hrvatska upućivati u narednom periodu prema Ukrajini, ali je naglasio da sredstva koja idu iz proračuna za Hrvatsku vojsku trebaju biti nadomještena za njezino normalno funkcioniranje.

komentari (0)